Aanpassingen renteaftrekbeperkingen

De Wet op de Vennootschapsbelasting kent enkele bepalingen die de aftrekbaarheid van de winst van betaalde rente beperken. Het kabinet heeft het voornemen om enkele van deze aftrekbeperkingen te wijzigen....

Aanpassingen renteaftrekbeperkingen

De Wet op de Vennootschapsbelasting kent enkele bepalingen die de aftrekbaarheid van de winst van betaalde rente beperken. Het kabinet heeft het voornemen om enkele van deze aftrekbeperkingen te wijzigen. Deze wijzigingen moeten deel uitmaken van het Belastingplan 2017 en ingaan per 1 januari 2017. Vooruitlopend op deze voorgenomen wijzigingen heeft het Ministerie van Financiën een internetconsultatie geopend. Belangstellenden kunnen tot en met 18 juli a.s. reageren op de voorgestelde aanpassingen.
De aanpassingen moeten het mogelijk maken om grondslaguitholling door middel van agressieve overnamefinancieringen door een samenwerkende groep effectief te bestrijden. De wijzigingen van de zogenaamde overnameholdingbepaling zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat in meer gevallen de aftrek van rente op een overnamefinanciering binnen een fiscale eenheid wordt beperkt.

Bron: Ministerie van Financiën | persbericht | 21-06-2016

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.