Internetconsultatie verbetering financierbaarheid mkb

Ter verbetering van de financierbaarheid van het midden- en kleinbedrijf (mkb) is in 2014 het Aanvullend Actieplan Mkb-financiering opgesteld. Als een uitvloeisel van dat actieplan is in september 2015...

Internetconsultatie verbetering financierbaarheid mkb

Ter verbetering van de financierbaarheid van het midden- en kleinbedrijf (mkb) is in 2014 het Aanvullend Actieplan Mkb-financiering opgesteld. Als een uitvloeisel van dat actieplan is in september 2015 een pilot van start gegaan. Het doel van deze pilot is te onderzoeken hoe informatie over de financierbaarheid van het mkb kan worden verbeterd, gestandaardiseerd en ontsloten. In dat kader is de website www.financieringslink.nl. gelanceerd. Op deze website kunnen ondernemers aan de hand van een gestandaardiseerde gegevensset een financieringsaanvraag voorleggen aan verschillende financiers, die een beoordeling over de haalbaarheid van de aanvraag afgeven.


Het ministerie van Economische Zaken wil nu weten hoe het verder moet na de afloop van de pilot in september 2016. Daarom is het ministerie een internetconsultatie gestart om te onderzoeken hoe de transparantie en de werking van de financieringsmarkt voor het mkb op langere termijn kan worden versterkt en wat de rol van de overheid daarin zou moeten zijn. Betrokkenen en geïnteresseerden worden gevraagd voor 15 juli 2016 hun reactie te geven aan de hand van een aantal vragen.

Bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat | publicatie | 07-06-2016

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.