CPB-notitie 'Werkgelegenheidseffecten aanpassing wettelijk minimumjeugdloon'

In verband met een voorgenomen herziening van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag heeft het kabinet het Centraal Planbureau (CPB) gevraagd om de werkgelegenheidseffecten van aanpassing van het...

CPB-notitie ‘Werkgelegenheidseffecten aanpassing wettelijk minimumjeugdloon’

In verband met een voorgenomen herziening van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag heeft het kabinet het Centraal Planbureau (CPB) gevraagd om de werkgelegenheidseffecten van aanpassing van het wettelijk minimumjeugdloon in kaart te brengen. Het CPB komt tot de conclusie dat substantiële verhogingen van het minimumjeugdloon leiden tot een sterke vermindering van de werkgelegenheid van jongeren en negatieve gevolgen kan hebben voor de scholingsbeslissing van jongeren. Wanneer het minimumjeugdloon in beperkt mate wordt aangepast wordt is het werkgelegenheidseffect naar verwachting nihil.


De notitie van het CPB biedt belangrijke aanknopingspunten voor de verdere besluitvorming rondom het wettelijk minimumjeugdloon. De vormgeving van het wettelijk minimumjeugdloon heeft ook belangrijke gevolgen voor de inkomstenpositie en de economische zelfstandigheid van jongeren. De minister van Sociale Zaken zal de Tweede Kamer begin dit jaar nader informeren over het wettelijk minimumjeugdloon en de andere aspecten van de herziening van de Wet minimumloon.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid | publicatie | 2016-0000001737 | 21-01-2016

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.