Tijdelijke regeling pensioenknip

Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de tijdelijke regeling pensioenknip weer ingesteld. De regeling is bedoeld voor pensioenregelingen waarbij...

Tijdelijke regeling pensioenknip

Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de tijdelijke regeling pensioenknip weer ingesteld. De regeling is bedoeld voor pensioenregelingen waarbij een kapitaal wordt opgebouwd waarmee op de ingangsdatum de uitkeringen worden aangekocht. De pensioenknip is niet van belang voor pensioenregelingen waarbij de pensioenuitkering al vaststaat.


De pensioenknip maakt het mogelijk om op de pensioeningangsdatum in plaats van een direct ingaande levenslange uitkering een direct ingaande tijdelijke uitkering en een aansluitende levenslange uitkering aan te kopen. Op die manier kan wellicht het nadeel van de huidige lage rentestand beperkt worden. De rentestand is immers bepalend voor de hoogte van de aan te kopen uitkeringen. De tijdelijke uitkering loopt tot uiterlijk 1 juli 2017. Daarna moet met het resterende kapitaal een direct ingaande levenslange uitkering worden aangkocht. De pensioenknip heeft betrekking op kapitalen die voor 1 januari 2017 tot uitkering komen.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid | besluit | 2015-0000165312 | 02-07-2015

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.