Versoepeling bandbreedte-eis premie kapitaalverzekeringen

Voor de uitkering uit bepaalde kapitaalverzekeringen gelden vrijstellingen in box 1. Deze vrijstellingen zijn gebonden aan voorwaarden over looptijd, duur van premiebetaling en verhouding van hoogste en...

Versoepeling bandbreedte-eis premie kapitaalverzekeringen

Voor de uitkering uit bepaalde kapitaalverzekeringen gelden vrijstellingen in box 1. Deze vrijstellingen zijn gebonden aan voorwaarden over looptijd, duur van premiebetaling en verhouding van hoogste en laagste jaarpremie. De verhouding tussen hoogste en laagste premie mag niet hoger zijn dan 10:1. In de praktijk komt het vaak voor dat deze verhouding wordt overschreden door in een jaar zowel een hoge premie als de normale jaarpremie te betalen. Wanneer in de andere jaren alleen de normale jaarpremie wordt betaald, is de verhouding tussen hoogste en laagste jaarpremie 11:1. Er worden ook andere fouten gemaakt waardoor de bandbreedte van de premies wordt overschreden. Deze fouten komen meestal pas veel later aan het licht waardoor er geen mogelijkheid meer is om dit te herstellen. Dat leidt tot verlies van de vrijstelling. De staatssecretaris vindt dat ongewenst en keurt daarom goed dat dergelijke vergissingen niet leiden tot verlies van de vrijstelling. Het moet wel gaan om een incidentele fout en een bandbreedte van 1: 11 mag niet worden overschreden door de fout.

Bron: Ministerie van Financiën | besluit | BLKB2015/464M, Staatscourant 2015 Nr. 33443 | 08-10-2015

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.