Nieuwe loonbelasting- en premietabellen per 1 april 2016

De staatssecretaris van Financiën heeft nieuwe loonbelasting- en premietabellen vastgesteld. Deze tabellen vervangen per 1 april 2016 enkele tabellen die met ingang van 1 januari 2016 zijn vastgesteld....

Nieuwe loonbelasting- en premietabellen per 1 april 2016

De staatssecretaris van Financiën heeft nieuwe loonbelasting- en premietabellen vastgesteld. Deze tabellen vervangen per 1 april 2016 enkele tabellen die met ingang van 1 januari 2016 zijn vastgesteld. In de per 1 januari 2016 vastgestelde tabellen waren de wijzigingen van de novelle ter aanpassing van het Belastingplan 2016 nog niet verwerkt. Bij de novelle zijn de tarieven in de tweede en derde schijf van de loonbelasting met 0,2%-punt minder verlaagd dan aanvankelijk in het Belastingplan was opgenomen. De nieuwe tabellen per 1 april 2016 zijn zodanig vastgesteld, dat in de rest van het jaar de in de eerste maanden ontstane afwijking zoveel mogelijk wordt goedgemaakt. Daartoe wordt in de tweede schijf gerekend met een tarief van 12,31% en in de derde schijf met een tarief van 40,46%. Gevolg van deze nieuwe tabellen is dat de netto lonen lager uitvallen dan in het eerste kwartaal. 


De nieuwe tabellen voor bijzondere beloningen gaan uit van de reguliere tarieven in de tweede en derde schrijf van 12,25% en 40,4%.

Bron: Ministerie van Financiën | besluit | Stcrt 2016 nr. 13469 | 14-03-2016

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.