Europese Commissie lanceert verbeterplan btw

De Europese Commissie heeft een actieplan gepresenteerd om het btw-stelsel te verbeteren. De btw is een Europese regeling. Volgens de Commissie moeten de huidige regels worden aangepast om de gemeenschappelijke...

Europese Commissie lanceert verbeterplan btw

De Europese Commissie heeft een actieplan gepresenteerd om het btw-stelsel te verbeteren. De btw is een Europese regeling. Volgens de Commissie moeten de huidige regels worden aangepast om de gemeenschappelijke markt beter te ondersteunen en de grensoverschrijdende handel te vergemakkelijken.


Het actieplan omvat:
– De beginselen voor een toekomstige gemeenschappelijke Europese btw-ruimte. Die ruimte zou in 2017 moeten ontstaan.
– Maatregelen ter bestrijding van btw-fraude.
– Vereenvoudiging van de regels voor e-commerce. Het huidige stelsel is ingewikkeld en duur.


De grensoverschrijdende btw-fraude kost ieder jaar ongeveer € 50 miljard. Het verschil tussen de verwachte btw-opbrengst en de gerealiseerde opbrengst bedraagt volgens de Commissie jaarlijks € 170 miljard. De Commissie komt eind 2016 met een voorstel voor modernisering van de btw voor grensoverschrijdende e-commerce. Onderdeel daarvan is dat voor elektronische publicaties dezelfde verlaagde tarieven gelden als voor als fysieke publicaties. In 2017 volgt een pakket vereenvoudigingsmaatregelen voor de btw om de groei van kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen en de grensoverschrijdende handel te vergemakkelijken.

Bron: Overig | publicatie | 07-04-2016

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.