Belastingdienst wil onterecht betaalde toeslagen uit buitenland terugvorderen

De staatssecretaris van Financiën heeft in de halfjaarsrapportage van de Belastingdienst aandacht besteed aan de internationale invordering van teveel betaalde toeslagen. Aanleiding hiertoe was het probleem...

Belastingdienst wil onterecht betaalde toeslagen uit buitenland terugvorderen

De staatssecretaris van Financiën heeft in de halfjaarsrapportage van de Belastingdienst aandacht besteed aan de internationale invordering van teveel betaalde toeslagen. Aanleiding hiertoe was het probleem met teveel betaalde voorschotten aan Bulgaren. Inmiddels is duidelijk geworden dat de kans op terugvordering van deze voorschotten, ondanks alle inspanningen, nihil is. Onderzocht is in hoeverre deze problematiek speelt bij de terugvordering van teveel betaalde toeslagen naar andere landen. Aan vorderingen staat een bedrag open van ongeveer € 170 miljoen, verdeeld over 100.000 mensen.


De Belastingdienst gaat meer aandacht besteden aan de invordering van dit bedrag. Er wordt begonnen in België, Duitsland en Polen. In die landen wonen veel toeslagontvangers en mag een redelijke betaalcapaciteit worden verwacht. De Belastingdienst gaat daarbij arbeidsextensieve nieuwe instrumenten inzetten en mogelijk gebruik maken van de diensten van private incassobureaus.

Bron: Ministerie van Financiën | publicatie | DGB/2015/1514 | 27-03-2015

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.