Einde aan tijdelijke belastingvrijstelling zeehavens

Door een wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting (Vpb) zijn ook overheidsondernemingen belastingplichtig. Voor zeehavens geldt een tijdelijke vrijstelling van Vpb. Volgens een besluit van de...

Einde aan tijdelijke belastingvrijstelling zeehavens

Door een wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting (Vpb) zijn ook overheidsondernemingen belastingplichtig. Voor zeehavens geldt een tijdelijke vrijstelling van Vpb. Volgens een besluit van de Europese Commissie verleent Nederland daardoor ongeoorloofde staatssteun aan de zeehavens. Die tijdelijke vrijstelling moet per 1 januari 2017 beëindigd worden. Dat zal worden geregeld bij Koninklijk Besluit.


Het kabinet zegt in een reactie op het besluit van de Europese Commissie dat het niet tegen de invoering van de Vpb-plicht voor zeehavens is. Wel vindt whet kabinet dat voor alle zeehavens binnen de Europese Unie een gelijk regime moet gelden. Dat is nu en naar verwachting ook per 1 januari 2017 niet het geval. Om die reden betreurt het kabinet het standpunt van de Europese Commissie. Toch tekent het kabinet geen beroep aan tegen het besluit van de Europese Commissie. Wel steunt het kabinet de zeehavens in hun beroep tegen het besluit.

Bron: Ministerie van Financiën | publicatie | AFP/2016/294 | 17-03-2016

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.