Nederland in beroep tegen besluit EC in zaak Starbucks

Nederland gaat in beroep tegen het besluit van de Europese Commissie (EC) om de afspraken die de Belastingdienst heeft gemaakt met Starbucks aan te merken als verboden staatssteun. Het kabinet heeft in...

Nederland in beroep tegen besluit EC in zaak Starbucks

Nederland gaat in beroep tegen het besluit van de Europese Commissie (EC) om de afspraken die de Belastingdienst heeft gemaakt met Starbucks aan te merken als verboden staatssteun.


Het kabinet heeft in een brief aan de Tweede Kamer meegedeeld dat het zich niet kan vinden in het oordeel van de EC in deze zaak. Volgens de EC verleent Nederland staatssteun aan Starbucks door de afspraken die de Belastingdienst heeft gemaakt met Starbucks in een Advance Pricing Agreement. Het kabinet zegt dat de Belastingdienst voor het vaststellen c.q. beoordelen van de verrekenprijzen die Starbucks hanteert internationaal erkende methoden heeft gebruikt. Het oordeel van de EC roept volgens het kabinet veel vragen op, die in beroep wellicht beantwoord kunnen worden. Het kabinet hoopt daarmee duidelijkheid te krijgen over de toepassing van zekerheid vooraf door middel van rulings.


De inzet van het kabinet is gericht op het tegengaan van belastingontwijking, maar met behoud van een goed vestigingsklimaat in Nederland.

Bron: Ministerie van Financiën | publicatie | AFP/2015/948 M | 27-11-2015

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.