Tweede Kamer akkoord met versnelde verhoging AOW-leeftijd

De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel om de AOW-leeftijd sneller te verhogen. Volgens dit wetsvoorstel gaat de AOW-leeftijd vanaf 2016 met stappen van drie maanden omhoog naar 66 jaar in...

Tweede Kamer akkoord met versnelde verhoging AOW-leeftijd

De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel om de AOW-leeftijd sneller te verhogen. Volgens dit wetsvoorstel gaat de AOW-leeftijd vanaf 2016 met stappen van drie maanden omhoog naar 66 jaar in 2018 en vervolgens met stappen van vier maanden naar 67 jaar in 2021. Vanaf 2022 is verdere verhoging van de AOW-leeftijd afhankelijk van de ontwikkeling van de levensverwachting.


De bestaande overbruggingsregeling wordt verlengd en verruimd. De overbruggingsregeling loopt nu tot 2019. Na verlenging loopt de regeling tot 2023. De verruiming houdt in dat mensen die tussen 1 januari 2013 en 1 juli 2015 met VUT of vroegpensioen zijn gegaan gebruik kunnen maken van de overbruggingsregeling om het AOW-gat dat door de versnelde verhoging ontstaat te dichten. De overbruggingsregeling geldt voor mensen met een laag inkomen van 65 jaar tot de verhoogde AOW-leeftijd. Om voor de overbruggingsregeling in aanmerking te komen mogen alleenstaanden een inkomen hebben tot 200% van het wettelijk minimumloon. Samenwonenden mogen een gezamenlijk inkomen hebben van 300% van het wettelijk minimumloon.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid | wetsvoorstel | 34083 | 26-02-2015

 

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Gewoon geen gebrek meer aan service of gedoe, maar vanuit teamverband samen alle vraagstukken op orde krijgen en daarbij ook altijd voldoen aan wet- en regelgeving, door de zekerheid van onze AFM-licentie. Dit is bij Elysee ook richting geven aan jouw succes.

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.