Corporate
Finance
 

Goed verkopen met meer dan alleen maar focus op de prijs

De mens centraal zetten en gericht op jouw persoonlijke ambities. Vanaf het eerste moment verbinden wij alle relevante partijen en bouwen wij samen als één team aan het belangrijkste doel; altijd het beste bod voor uw bedrijfsovername. Onze specialisten denken graag in een vroegtijdig stadium al met u mee om uw belangrijkste doelen na te streven. Een succesvolle verkoop!

Fusie en overnames

Fusie en overnames

De adviseurs van Elysee Corporate Finance zijn de afgelopen jaren bij meer dan honderd overnames betrokken geweest. Van klein tot groot en van nationaal tot internationaal, maar altijd met dezelfde focus: de beste uitkomst voor u als ondernemer. Daarbij kijken we niet alleen naar geld, er zijn namelijk veel meer factoren die een overname succesvol maken of uw ambities als verkoper vervullen. Graag vertellen we u daar meer over, evenals over ons afwijkende verdienmodel ten opzichte van onze collega’s in de markt.

Aandelenwaarderingen

Aandelenwaarderingen

Wat is uw onderneming waard? En belangrijker nog, hoe kunt u waarde toevoegen? Om in de dynamiek van vandaag de juiste beslissingen te nemen zijn inzicht in de waarde en de factoren die deze waarde beïnvloeden van cruciaal belang. Waardebepaling van bedrijven is een specialistisch werkgebied. Onze adviseurs zijn geregistreerd Business Valuator en lid van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NiRV). Hierdoor beschikken wij over de kennis, expertise en opleiding om complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren.

Financieringen

Financieringen

Het financieringslandschap is de laatste jaren enorm gewijzigd en het is voor ondernemers soms lastig daar een weg in te vinden. Naast de traditionele banken zijn er inmiddels tientallen vaak zeer goede en pragmatische alternatieven in de markt gekomen. Elysee kent ze en weet ook de weg voor u te vinden tussen al deze partijen zodat er altijd een passende financiering tot stand komt. Graag zijn wij u behulpzaam! 

.st0{fill:#DBDBDB;} Onze deals .st0{fill:#DBDBDB;}

Onze deals

Elysee Corporate Finance heeft de waardering opgesteld in het kader van een optieregeling.

LTP

Valuation
Elysee Corporate Finance heeft een waardering opgesteld ten behoeve van verschillende werknemer participaties.

Basalt Bouwadvies

Valuation/participate
Ilshin was marktleider in Nederland op het gebied van ultra low fridges. Elysee Corporate Finance heeft het volledige verkoopproces van waardering tot en met de verkoop aan een Spaanse strategische partij begeleid.

Ilshin Europe

Verkoop aan strategische partij
Elysee Corporate Finance heeft de verkoop van de onderneming aan een Oostenrijks beursfonds begeleid.

SAFE Ruimteverhuur

Verkoop aan strategische partij
Adapte was een leading detacheerder in haar segement. Elysee Corporate Finance heeft de transactie van de verkoop van Adapté aan TMC succesvol begeleid.

TMC Group

Verkoop aan strategische partij
Elysee Corporate Finance heeft de verkoper begeleid bij het verkopen van 75% van zijn aandelen aan de Telegraaf Media Group.

PMG TV

Verkoop aan strategische partij
Elysee Corporate Finance is opgetreden als adviseur van alle kopers.

Facta

Private equity
Elysee Corporate Finance is betrokken geweest bij de opzet en uitrol van de succesvolle formule in Nederland en heeft tevens een investereerder gezocht voor de verdere uitrol.

The Wax Bar

Debt financing
Elysee Corporate Finance heeft een waardering van de onderneming opgesteld, om zo tot een succesvolle herstructurering en uitkoop van aandeelhouders te komen.

Stroomt interactions

Valuation/herstructurering
Elysee Corporate Finance heeft de Management Buy In begeleid.

Gelderblom

Management buy in
Elysee Corporate Finance heeft de uitkoop van een van de aandeelhouders begeleid.

EPST

Management buy out
Gedurende enkele jaren is Elysee Corporate Finance leading geweest in de overgang van Stichting de Heijhorst naar Stichting de Breehoek. Een omvangrijke en complexe transactie.

Kulturhus de Breehoek

Herstructurering
Elysee Corporate Finance heeft een waardering van de onderneming opgesteld, mede om de complexe splitsing van de onderneming te faciliteren.

Deurloo

Valuation/herstructurering
Axance is een toonaangevende projectinrichter. Elysee Corporate Finance is opgetreden als adviseur van het management bij het verkrijgen van een 50% aandelenbelang.

Axance

Management buy out
Elysee Corporate Finance heeft de gemeente Veenendaal geïnformeerd en geadviseerd in haar besluitvorming met betrekking tot economische waarde vraagstukken rondom energiebedrijf DEVO.

Gemeente Veenendaal

Valuation
Elysee Corporate Finance is opgetreden als adviseur voor alle aandeelhouders om de juridische herstructurering van deze investeringsmaatschappij vorm te geven.

Brooklyn Ventures

Valuation/herstructurering
Loo van Eck is een innovatieve onderneming op het gebied van taal en communicatie. Binnen de onderneming bestond de wens om een ‘slapende’ aandeelhouder uit te kopen. Deze wens heeft door de diensten van Elysee Corporate Finance concreet vorm gekregen.

Loo van Eck

Herstructurering/debt financing
Elysee Corporate Finance is opgetreden als adviseur van het management bij de succesvolle verkoop van de onderneming aan Egeria.

Hitec Power Protection

Verkoop aan private equity investeerder
Bolderman is de leading excursiereizen specialist van Nederland. Elysee Corporate Finance heeft de succesvolle verkoop van de onderneming aan de Sundio groep begeleid.

Bolderman Excursiereizen

Verkoop aan strategische partij
CP2 Fieldmarketing is de toonaangevende partij in Nederland op het gebied van fieldmarketing. Elysee Corporate Finance heeft het volledige aankoopproces inclusief due diligence onderzoek uitgevoerd voor de investeerder. Dit heeft geleid tot een succesvolle transactie voor zowel koper als verkoper.

CP2 Fieldmarketing

Aankoop door private investeerder
Elysee Corporate Finance heeft een aandeelhouder van verschillende filialen van Profile Tyrecenter geadviseerd bij zijn succesvolle uitkoop uit het concern.

Profile tyrecenter

Herstructurering/Management Buy-Out
Elysee Corporate Finance is meermaals betrokken geweest bij aan- en verkooptransacties van verschillende bedrijfsonderdelen.

Van Duijnen Koffie

Management buy out
Barts is een toonaangevend fashion merk in de winter essentials. Elysee Corporate Finance heeft de huidige eigenaar bijgestaan bij de uitkoop van een mede aandeelhouder.

Barts

Valuation/participatie
Vallei Personeel is een zeer succesvol uitzendbureau in de regio Veenendaal/Ede. Elysee heeft het volledige proces omtrent de verkoop van deze onderneming begeleid. Dit heeft geleid tot een succesvolle transactie met de Luba Groep, een uitzendbureau et 50 jaar ervaring in het MKB-segment.

Vallei Personeel

verkoop aan strategische partij
myBrand is een SAP-dienstverlener met meer dan 200 werknemers. Elysee Corporate Finance heeft de aandeelhouders ondersteund en geadviseerd bij het volledige verkoopproces, wat heeft geleid tot een succesvolle transactie met De Hoge Dennen Capital.

myBrand

Verkoop aan private equity investeerder
Elysee Corporate Finance heeft een waardering van de onderneming opgesteld en de onderneming begeleid om tot een succesvolle uitkoop van een aandeelhouder te komen.

Brouwer Transport

Valuation/herstructurering
Burgman Security heeft 35 jaar lang een leidende rol gehad in de Benelux op het gebied van toegangscontrole, sleutelbeheer en slotsystemen in de horeca en andere branches. Elysee Corporate Finance heeft de succesvolle verkoop van de onderneming aan Assa Abloy Hospitality Paris, de wereldwijde markleider op het gebied van onder andere slotsystemen.

Burgman – Assa Abloy

Verkoop aan strategische partij
Fleet Support Groep is een onafhankelijke wagenparkspecialist. Daarnaast is Fleet Support Groep een voorloper op het gebied van zakelijke mobiliteit, onder andere met haar mobiliteitsplatform YOR24. Elysee Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Fleet Support Groep bijgestaan bij de verkoop van alle aandelen aan strategische koper Autobinck Smart Mobility.

Fleet Support Groep

Verkoop aan strategische partij

Wil je meer weten? Plan een afspraak!

Niet de financiele uitkomst maar uw wensen centraal stellen en vanuit dat framework naar de perfecte transactie toewerken. Dat is Elysee!

Work hard play hard!

Kom ook leuker werken bij Elysee!

Wij verrassen onze medewerkers structureel met ‘Champs Elysee’: een energiek jaarprogramma waarin we unieke experiences met elkaar delen en op structurele wijze beleving toevoegen aan onze dagelijkse werkomgeving.

Luister onze podcast met Michael Pilarczyk over 15 jaar Elysee

Kom alles te weten over onze bijzondere werkcultuur, ons team, de unieke aanpak en bekende klanten waarvoor we mogen werken.